Blog

Hoe stop je automatisch je muziek op een smartphone

Iris Willems 20-02-2018

Wil je soms wat muziek beluisteren in je bed, gebruik maken van achtergrond muziek om te slapen of een begeleide ontspanningsoefening doen in je bed?

Als je gebruik maakt van je smartphone om bijvoorbeeld naar je afspeellijsten te luisteren, dan moet je die zelf weer uitzetten op het ogenblik dat je wenst te slapen. Maar dat is nu net het moment waarop je net bijna in slaap lag en dan word je weer wakker door het licht van je scherm. 

Daarvoor is er een oplossing!

Op apple heb je die wellicht altijd al bij de hand gehad. Het zit in je timer. Wanneer je de timer opent en je stelt het aantal minuten in waarna er een muziekje moet spelen, dan heb je helemaal onderaan de lijst met muziekkeuzes ook de mogelijkheid om te kiezen voor 'stop afspelen'. Je selecteert het juiste aantal minuten en dan START. Na het aantal ingestelde minuten zal elke andere app die muziek speelt vanzelf stoppen. 

Nu kan je dus inslapen met je favoriete muziek. :-)

Voor Android dien je eerst een app te downloaden 'Sleeptimer' daarin kan je dan ook de tijdsduur instellen waarna je wil dat de muziek stopt.

Veel plezier ermee!