Blog

Het PLUS-effect van Prana

Patrik Onsea 05-12-2018

 

“Teaching is only demonstrating that it is possible. Learning is making it possible for yourself” (Paulo Coelho)

Twee weken geleden zijn wij uitgeroepen tot het beste trainingsbedrijf van België (HR Award Best training, development & coaching company). Belangrijke redenen hiervoor zijn ons basisconcept ‘Selfcoaching’, én het sterke ‘plus’-effect hieraan verbonden.

Om deze award te winnen, moesten wij een dossier indienen over een project bij één van onze klanten.

Het winnende dossier gaat over een trainingstraject, om medewerkers te helpen, om stress de baas te kunnen, én om gelukkiger en bewuster in de schoenen te staan.

De rode draad in dit traject is het Selfcoaching-concept van Prana: je eigen leven (en dus ook je stress) in handen pakken, én het, indien nodig, op een blijvende manier veranderen, door je brein en je denken op de juiste manier te gaan gebruiken.

1.Inhoud traject

“Het is heel  goed dat er 4 sesssies zijn, waardoor het niet een 1-malig iets blijft. Je wordt verplicht erover na te denken. “ (feedback van deelnemer)

Vier sessies lang, verspreid over drie maanden,  op ontdekking  gaan naar jezelf en je stressbestendigheid of gevoeligheid, gebruik makende van de Selfcoaching rugzak, tot proppens toe gevuld met allerlei inzichten, nuttige tips en tools.

Tussen elke sessie zaten er gemiddeld drie weken, zodat de deelnemers voldoende tijd hadden, om hun tools in de praktijk om te zetten. In deze tussenperiode kregen zij van de trainer mails, om hen te herinneren aan hun actiepunten, én om hen nog bijkomende tips te geven. Op deze manier blijft de training en de inhoud  ‘leven’.

2.Traject PLUS

 Heel veel interactie & afstemming. Opleiding werd gegeven op basis van de behoeften van de deelnemers. praktijkvoorbeelden van iedereen in de groep, je leert van mekaar. (feedback van deelnemer)

In een leer -en ontdekkingstraject speelt een trainer eigenlijk niet de belangrijkste rol. Deelnemers leren vooral van zichzelf én van anderen. (10-20-70 principe)

Daarom werd in het traject veel tijd en ruimte voorzien voor zelfrefectie en interactie.

3.Rugzak PLUS

vele relaxatie- oefeningen werkelijk uitgevoerd, niet puur theoretisch - open, boeiende houding van lesgever - inzichten in werking lichaam onder stress - stress testen in werkboekje om in te schatten wat het eigen niveau van stress is (feedback van deelnemer)

Naast de klassieke tools in de rugzak:

  • Boek ‘Help, Ik word geleefd’
  • Werkboek
  • Tips, advies en inzichten trainer
  • Oefeningen tijdens training

Mogen, in onze huidige samenleving, waar het online-gebeuren niet meer meer weg te denken valt, virtuele tools niet ontbreken. Meer nog, zij moeten er de belangrijkste plaats in innemen. Elke deelnemer heeft dan ook toegang tot een krachtige app (op telefoon, tablet of computer) gekregen, Selfcoaching in een digitale notedop.

Op deze manier is elke deelnemer maar een vingertoets verwijderd van zijn/haar rugzak, en om het even welke tool hij/zij op een gegeven moment er uit nodig heeft, tijdens én vooral ook na het trainingstraject.

(feedback van deelnemers over Selfcoaching)